“Pokemon ex”, nieuwe “Scarlet & Violet” TCG-kaarten onthuld op Worlds!

De terugkerende “Pokemon ex”-monteur keert terug naar de Pokemon TCG! De eerste Scarlet- en Violet-kaarten zijn zojuist onthuld op Worlds, dus houd je ogen open voor deze krachtige nieuwe toevoegingen die ooit een deel van JOUW team kunnen worden.

Mimikyu-Lucario-Magnezone-EX-pikazon

De nieuwe kaarten bevatten Koraidon ex, Miraidon ex-een Mimikyu-versie van een soort? En Lucario misschien?! Ik ben vergeten hoe de laatste heet nu je het zegt. Maar ze missen allemaal bepaalde informatie zoals type/pk-telling enz., net zoals andere recente onthullingen dat ook zijn geweest!

Koraidon-ex-Miraidon-ex-pikazon

De “Pokemon ex” werkt als de originele monteur uit 2003. Ze evolueren vanuit hun normale niet-geëvolueerde vormen, net zoals Raichu in 2006 kan worden verkregen met een evolutionaire steen en vervolgens evolueert naar Pikachu nadat ze minstens drie keer zijn verhandeld via wifi-communicatiesysteemverbindingen tussen games of mobiele apparaten!

mewtwo-ex-ruby-sapphire-rs-101_pikazon

Met de nieuwe monteur komt er Pokemon ex voor Basic en Stage 1. Ze geven twee prijskaarten op wanneer ze worden uitgeschakeld – net zoals gewone vechters dat doen! De eerste werd uitgebracht in 2007 met EX Power Keepers; het is een fascinerende kijk op vechten die ik ten zeerste aanraad om eens te proberen als je ze nog niet hebt geprobeerd (je kunt hier alles lezen over hoe deze verandering de gameplay beïnvloedt).

raichu-ex-sandstorm-ss-98_pikazon

“Pokemon-EX” is een populaire monteur sinds de introductie in 2012 met Black and White’s Next Destinies. In deze versie moeten spelers kiezen tussen twee prijzen wanneer ze spelen in plaats van slechts één prijs zoals voorheen; maar het is niet allemaal slecht, want nu zijn er nog meer kansen voor jou!

Bekijk meer:  Leafeon VSTAR, Glaceon VSTAR en meer van 'VSTAR Universe'!

EX4-089-blaziken_ex_-pikazon

Pokemon ging altijd over sterker worden. Het originele formaat negeerde deze monteur, maar nu wordt het weerspiegeld in de TCG met “EX” -kaarten waarvoor je een geëvolueerde Pokemon moet hebben in plaats van er gewoon mee te beginnen – zelfs als ze niet uit een bepaalde gameserie komen!

Promo_XY-XY54-blaziken_ex-pikazon

De tekst voor zowel Koraidon ex als Miraidon lijkt een soort niet-geopenbaarde basisenergie en Pokemon te verbergen. Dit zou een verwante TCG-versie kunnen zijn van Terastal Phenomenon in Scarlet & Violet-games, die later werd onthuld door Mr Intel (de maker).