Terug van de dood – Shadow Rider Keer terug naar standaard

Wie houdt er niet van een goede counterspell? Nou, als je er een zoekt in Pokemon Sun and Moon, dan is het recent populaire Mewtwo V-UNION-deck misschien precies wat je team nodig heeft! Het heeft zichzelf keer op keer bewezen op internationale toernooien – ik hoop dat het het hier ook goed doet. Het is waar dat de Stadium-kaart PokéStop een extreem krachtige aanwinst is in Mewtwo V-UNION, maar er zijn ook andere geweldige opties.

Een daarvan is Pachirisu – die zowel als verdediging als aanval kan worden gebruikt met zijn weerstand tegen Vechttypen! Met de recente release van Pokemon GO is een nieuwe Shadow Rider Calyrex VMAX te zien in online evenementenreeksen. Dit is allemaal te danken aan een uitbreiding die onlangs op onze planeet heeft plaatsgevonden – maar hoe is het tot stand gekomen? We hoeven niet verder te zoeken dan jaren geleden toen het mis ging voor dit specifieke ras!

terug-van-de-dood-shadow-rider-keer-terug-naar-standaard

Wat ging er is bij Shadow Rider?

Vorig jaar was Shadow Rider Cayrex VMAX een van de beste decks qua formaat. Dankzij Gengar en Mimikyu-GX samen met Trevenant Dusknoir – die allemaal uitstekende late game-flyers zijn om het spel van je tegenstander al vroeg in bedwang te houden terwijl je psychische energie opbouwt voor Max Geist-aanvallen later. Met deze strategie hebben we veel online toernooien gewonnen en hoog in de Player’s Cup IV Global Finals geplaatst. Kort voordat Evolving Skies werd uitgebracht, werd een Promo Supporter-kaart genaamd Sabrina en Brycen uitgebracht. De originele versie van deze supporter doet denken aan Bellelba, maar met andere tekst om het aanzienlijk minder krachtig te maken, terwijl toch wat nostalgie van zijn voorganger behouden blijft door slechts één onderdeel te veranderen: “ThisSupporter kan geen spelers aanvallen.”

Het Weavile-GX Toolbox-deck zweefde al een tijdje rond, maar toen deze promo-release werd uitgebracht, kreeg het een onverwachte boost in consistentie. Als zodanig viel Shadow Rider Calyrex VMAX aanzienlijk minder af totdat de rotatie plaatsvond en kreeg vervolgens weer frisse lucht nadat het huidige formaat eindigt met de release volgende maand! De Stadium-kaart Path to the Peak is een grote bedreiging gebleken voor kaartspellen die hem gebruiken, vooral in combinatie met klachten over Suicune V/Ludicolo. Desalniettemin is er nog steeds hoop, aangezien Shadow Rider Calyrex VMAX dit formaat heeft volgehouden ondanks het lagere Tier 2-materiaal – misschien hoger?

Toen Fusion Strike rondkwam, werd het veel erger voor Shadow Rider Calyrex VMAX. Plotseling werd hij bedreigd door Mew Vamps en bedreigingen zoals Galarian Moltres die aanviel voordat je zelfs maar je team kon opzetten! Het probleem met de dynamiek van het spel in deze sectie werd niet veel beter vanwege twee belangrijke factoren: een explosie van Galarian Moltres-decks en een zeer populair Arceus VSTAR. Deze types speelden doorgaans veel Path To The Peak Stadium-kaarten, waardoor ze meer kansen hadden om te winnen dan andere spelers die slechts één kaart tegelijk konden trekken terwijl ze hun kaartspel(ken) doorzochten.

Met de opkomst van Origin Forme Palkia VSTAR zou een einde komen aan een van de grootste problemen van Shadow Rider Calyrex. Bedankt voor deze nieuwe ontwikkeling met zijn krachtige bondgenoot Roxanne en Path-to Peak-kaart die elk immuunnummer wegneemt. Performaply zoals Mew’s “Arceussong”. Shadow Rider Calyrex VMAX, een van de gevaarlijkste bedreigingen in dit deck, heeft plotseling een kleine kans gekregen en een van zijn grootste angsten is verdwenen. Het probleem? Het had nog steeds moeite om gunstig te handelen tegen Arceus of Origin Forme Palkia, twee andere krachtige kaarten die je tijdens elk spel minstens één keer kunt zien!

Pokémon GO is eindelijk hier en heeft het probleem van gunstige transacties in het deck op twee heel verschillende manieren opgelost. De eerste manier waarop mensen succes hebben gevonden met deze nieuwe uitbreiding, volgens de gegevensverzameling van ons onderzoeksteam op Twitter – die zowel NFT-handelaren als concurrerende spelers omvat – was door Mewtwo VSTAR te gebruiken; het kan de aanval van je decks overnemen en tegelijkertijd ondersteuning bieden via energiehulpstukken zoals schaduwrijders of kelken! De nieuwe Lunatone en Solrock zijn beide een krachtige vorm van energieversnelling, naast wat offensieve kracht. Laten we in het geval van deze copycat eerst eens kijken naar de Mewtwo VSTAR-versie!

Shadow Rider met Mewtwo VSTAR

Hoewel het nu niet zo krachtig is met het verwijderen uit het formaat, was een van de meest populaire toepassingen van Alcremie VMAX om Shadow Rider Calyrex uit te schakelen toen het een sterk deck was. Met slechts 1 gespeelde energiekaart en geen Duistere zwakte kun je deze machtige tegenstander nog steeds gemakkelijk uitschakelen! De spirituele opvolger van Alcremie VMAX, Mewtwo-VSTAR, is een energiezuinige aanvaller met de mogelijkheid voor meer schade per beurt met slechts drie kaarten en een keuzeband. Het kent ook geen prijzen toe, wat betekent dat je het aantal prijzen van je tegenstander kunt optimaliseren bij het spelen van deze kaart!

Het mooie van dit deck is dat het op dezelfde manier kan spelen als andere decks zoals Arceus VSTAR of Duraludon, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Bijvoorbeeld; in plaats van je te concentreren op het knock-out slaan door de Pokémon-EX van de tegenstander (of een andere krachtige stadionkaart), wil je dat je Pokemon in LP1 en 2 zit, zodat ze niet te gemakkelijk KO’d worden! Een andere manier waarop ik succes heb gevonden met mijn variant, was door Mewtwo te gebruiken – het eindigde games snel als er voldoende back-ups werden gemaakt. In dit formaat zorgt de combinatie van twee sterke paranormaal begaafde aanvallers naast een geweldige trekkingsondersteuning van een kaart genaamd Underworld Door voor een krachtig paar. Het vermogensniveau is gemakkelijk in staat om te doen wat veel decks niet kunnen; die de beste strategieën van je tegenstander ontmantelen!