Top 3 decks op weg naar Worlds 2022

Het gevoel van voldoening na een lange, zwaarbevochten wedstrijd is ongelooflijk. Ik ben zo blij dat we weer onze favoriete game kunnen spelen en kunnen doen waar we het meest van houden! De wereldwijde pandemie is voor iedereen zwaar geweest, maar het is nu eindelijk voorbij, wat betekent dat er meer tijd wordt doorgebracht met vrienden van over de hele wereld die deze passie voor Pokémon TCG of OCG delen!

Mijn momentum van mijn plaatsing als finalist op de Oceania International Championships 2020 werd gestopt na een paar jaar niet te hebben gespeeld. Ik ben er echter in geslaagd om Top 32 te behalen in Vancouver en de 64e plaats voor North American Regionals!

Top 3 decks op weg naar Worlds 2022

NAIC zag een metagame gevuld met Arceus VSTAR (Brilliant Stars)/Inteleon (Sword and Shield), Origin Forme PalkiaVSWAR-varianten en Flying Pikachu VMAC. Het hele evenement werd afgebroken door een bepaalde speler die een interessante combinatie van deze krachtige Pokemon gebruikte!

De meta blijft verschuiven met nieuwe decklists die opduiken en oude die uit de mode raken. We hebben zelfs enkele verrassende innovaties gezien, zoals de introductie van “V-UNION” (Sword & Shield)-decks, die kaarten van beide versies in één lijst combineren; ook Stonjourner MAX (Stonnnn gut beast!!!) tegenmaatregel tegen al die Pokémon Go-spelers die denken dat ze onze wereld aankunnen… met hun pocketmonsters! En stralende Charizard staat deze week centraal – wat gaat hij ons nu brengen?

Dit zal een geweldige tijd voor je zijn als je team nog steeds aan het uitzoeken is wat ze willen spelen of gewoon wat meer geteste theorie nodig heeft. We hebben nog 2 weken tot die tijd, dus laten we beginnen met Today in Playe rListing – welk deck zou volgens JOU de wetgeving kunnen schrappen tijdens de wereldkampioenschappen van dit jaar?

1. Mew VMAX

Mew VMAX deed een stap terug bij NAIC, maar het blijft nog steeds een van de meest succesvolle decks in ons standaardformaat. Met Origin Forme Palkia USS dominerend en moeilijke match-up tegen hem voor Mewv MAX Private Users hadden gemakkelijk sweeps gekregen met hun krachtige aanvallen zonder veel moeite! De meta is gevuld met decks die zijn ontworpen om Palkia en Arceus tegen te gaan – meestal slechte presteerders tegen de krachtige statistieken van Mew.

mew-vmax-fusion-strike-pikazon

En toch heerst de strategie. Mew VMAX trekt kaarten met Genesect en Copycats Strike tijdens het spelen van RNG Pokemon Catcher (Sword & Shield). Hetzelfde oude nummer is nog steeds een cribbed van terwijl Toernooi Winnende Decklists in verschillende regio’s worden samengesteld – het is tijd om te zien of je het in je hebt!

2. Arceus VSTAR/Inteleon

De decks van Arceus VSTAR hebben sinds hun release succes geboekt, en een leuk feit is dat deze specifieke kaarten elk groot evenement in Noord-Amerika hebben gewonnen. Zullen ze deze trend voortzetten op Worlds? Het is heel goed mogelijk! Dit specifieke kaartspel heeft geen superkrachtige matchup-spreads; in plaats daarvan verliest het net genoeg om niet onverslaanbaar te zijn in de metagames van vandaag.

Arceus-VSTAR-Gold-pikazon

De sleutel tot de overwinning hier is het gebruik van Drizzile, de zwaard- en schildmisbruiker uit de hele selectie van je feest. Je kunt hem/haar vinden in Arthur of Marnie – ze zijn allebei uitgerust met een schitterende ster genaamd ‘Brilliant Stars’. Wanneer je het opneemt tegen een vijand met een sterke aanvalskracht maar een lage HP, zoals Tina (Driftveil Woods), gebruik dan Pal Pad op het ene personage terwijl een ander personage hen te allen tijde beschermt; dit zorgt voor een aantal gemakkelijke treffers die mogelijk ongunstige partijen kunnen TPK als ze niet oppassen!

Met de kracht van zes Cheren’s Care kan Arceus VSTAR je tegenstander vertragen en een voorsprong nemen in games. Combineer dit met andere tech-kaarten zoals Path to The Peak (Chilling Reign) voor een nog meer dominante kracht aan hun kant!

3. Origin Forme Palkia VSTAR

Origin Forme Palkia VSTAR is het beste deck voor Worlds! Het werd uitgebracht in Astral Radiance en is sindsdien in tranen, met als hoogtepunt de tweede plaats op de Noord-Amerikaanse internationale kampioenschappen.

origin-forme-palkia-vstar-pikazon

De Flying Pikachu VMAX, die voorheen oppermachtig was als de kampioen van Pokémon TCG-competitie, is nergens te vinden. Maar met zijn dek weer bovenop en weer klaar voor de strijd, zal deze krachtige machine zeer agressief aanvallen met behulp van energieversnelling op verschillende manieren!

Deze krachtige Pokémon is qua bouw vergelijkbaar met Arceus VSTAR/Inteleon, maar richt meer schade aan en heeft een betere matchup-spreiding. Het nadeel? Het wordt vaker getarget, dus we kunnen enkele Lightning-type decks zien verschijnen! Laat me je echter mijn lijst laten zien; het zal zeker helpen om die taaie tegenstanders neer te halen.